5 ruokaan ja terveyteen keskittyvää dokumenttielokuvaa

|

Tässä listassa 5 dokumenttielokuvaa jotka olen katsonut Lihattoman marraskuun aikana. Nämä saivat minut muuttamaan omia ruokailutottumuksiani.

Katso ja päätä itse.

The Game Changers (2018)

UFC-kamppailu-urheilijan maailma kääntyy ylösalaisin kun hän vammautuu ja alkaa tutkimaan kuinka voisi palautua nopeammin. Tutkiessaan asioita hän löytää eliittiryhmän maailmankuuluja urheilijoita ja tutkijoita, jotka todistavat, että kaikki mitä hänelle oli opetettu proteiinista, oli valhetta.

Arvio: *****

Kommentti: Dokkari joka sai minut muuttamaan tapojani. Jos et ole nähnyt näitä aikaisemmin niin aloita tästä. Jos asia alkaa kiinnostamaan voit katsoa muut missä järjestyksessä tahansa.

Katso koko dokumenttielokuva Netflixistä

Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)

Todella silmiäavaava kuvaus lihateollisuuden vaikutuksesta ympäristöön ja herättää kysymyksiä miksi isoa osaa tästä ei nosteta paremmin ihmisten tietoisuuteen?

Arvio: ****

Kommentti: Tämän katsottuani aloin pikkuhiljaa ymmärtämään millainen voima ja millaiset mittasuhteet lihateollisuudella on meidän kaikkien ympäristöön.

Katso koko dokumenttielokuva Netflixistä

Forks Over Knives (2011)

Tutkijat selvittävät voiko ruokavaliota muuttamalla eläinperäisestä kasviperäiseen vähentää, jopa poistaa tai edes hallita tiettyjä sairauksia kuten syöpää ja diabetesta.

Arvio: ****

Kommentti: Herätti. Vasta hetki sitten sanottiin että sokeri on se vihollinen jota pitää varoa.  Nyt asiat esitetään niin vakuutavasti että aloin oikeasti miettimään kuinka tukossa suonet jo ovat kaikesta rasvasta.

Katso koko dokumenttielokuva Netflixistä

Food, Inc. (2008)

Dokumenttielokuva keskittyy kuvaamaan kuinka amerikkalainen teollinen maatalous toimii.

Arvio: ****

Kommentti: Laittaa miettimään mitä meille syötetään ja miten eläimiä kohdellaan.

Katso koko dokumenttielokuva Youtubesta

H.O.P.E. What You Eat Matters (2018)

H.O.P.E on elämää muuttava dokumentti, joka paljastaa tyypillisen länsimaisen ruokavalion vaikutukset terveyteen, ympäristöön ja eläimiin. Viesti on selkeä: muuttamalla ruokailutottumuksiamme voimme muuttaa maailmaa!
K12

Arvio: ****

Kommentti: Tämä dokumenttielokuva on tuotettu saksalaisin voimin ja pysäyttävimmät kommentit tulevat entisiltä maitotilallisilta, sikatilallisilta ja teurastajilta.

Katso koko dokumenttielokuva Youtubesta

Photo by Laura Lee Moreau on Unsplash

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.